Ben Duydum

DEĞİŞİM YÖNETİMİ

DEĞİŞİM YÖNETİMİ

DEĞİŞİM YÖNETİMİ

İşletmelerin çevreleriyle sürekli etkileşim içerisinde olan açık sistemler oldukları düşünüldüğünde, çevrede olup biten değişimlere ve yeniliklere ayak uydurmayan işletmelerin uzun süre ayakta kalamayacağı açıktır.

Günümüzde işletmelerin başarılı olabilmesi için, değişime uyum sağlamanın ötesinde değişimi başlatan konumunda olması da gerekmektedir.

Günümüz işletmelerinin değişimi öngörmesi, öngördüğü bu değişime hazırlıklı olması kısacası değişimi yönetmesi gerekmektedir.

İşletmecilik açısından değişim yönetimi; örgütün yönetiminin, yapısının ve yeteneklerinin iç ve dış müşterilerin değişen gereksinimleri doğrultusunda sürekli yenilenmesi sürecidir.

Diğer taraftan değişim yönetimi, örgüt çalışanlarının ve kültürünün işletme stratejisi, iş yapıları ve sistemleri ile bütünleşmesi ve uyum sağlaması süreci olarak ifade edilmektedir (Tüz, 2004b, 15).

Değişim yönetiminin temel amacı, örgütte verimlilik ve performans göstergeleri olan maliyet, kalite ve hız artışı sağlamaktır.

Bunun yanında, örgütün çevrenin gereksinimlerine daha etkin cevap verebilmesi, süreçleri daha etkin ve verimli şekilde gerçekleştirebilmesi rekabet avantajı sağlayabilmesi gibi amaçları bulunmaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ