Ben Duydum

2022/2  DÖNEMİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVINA İLİŞKİN  DUYURU

2022/2  DÖNEMİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVINA İLİŞKİN  DUYURU

2022/2  DÖNEMİ
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVINA İLİŞKİN  DUYURU

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre, düzenlenen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları, aşağıda belirtilen tarihlerde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılacaktır.

Bu sınava; stajını tamamlayan serbest muhasebeci mali müşavir aday meslek mensupları ile 3568 sayılı Yasa’nın 6’ncı maddesine göre hizmet sürelerini stajdan saydıran aday meslek mensupları katılacaktır.

2022/2 Dönemi, SMMM Sınav Tarihleri : 16-17 TEMMUZ 2022
İlk kez katılacaklar için başvuru tarihleri     : 5-31 Mayıs 2022
Tekrar katılacaklar için başvuru tarihleri      : 1-20 Haziran 2022

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav başvuruları TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak yapılacaktır.

İlk kez sınav başvurusunda bulunacak adayların, 31/05/2022 tarihi itibariyle stajlarını fiilen tamamlamış olmaları (stajdan sayılan hizmetler, stajdan sayılan kurslar v.b) gereklidir.

Sınav koşullarını sağlayan adayların, sınav başvurusu yapabilmeleri için öncelikle TEOS sitemi üzerinde bulunan “Staj Dosyası” menüsünden / “Hizmet Dökümü” alt menüsüne girerek, yeni kayıt ekle sekmesinden; staj amacıyla çalışılan tüm işyeri ve meslek mensubu bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi için “Staj Bilgileri Ekleme Yardım” sekmesinden destek alınabilir.

  • İlk kez sınava katılacak adaylar, stajyer hizmet bilgilerini TEOS’a girdikten sonra sınav ön başvurusunu yaparak, başvuru belgesinin yazıcı çıktısını sınav başvuru dosyası ile birlikte bağlı olduğu SMMM Odasına teslim edecektir.
  • Sınav süresi devam eden adaylardan tekrar sınava girmek isteyenlerin ise TEOS üzerinden başvuru yapmaları yeterlidir.
  • Sınav haklarını süresi içinde kullanamayanlar veya başarılı olamayanlardan, 6 aylık bekleme süresi sonunda yeniden sınava katılmak isteyenlerin yukarıda, dosya başvuruları için belirlenen tarihler arasında “Yeni Sınav Dosyası” hazırlayarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Sınava girecek adayların, yukarıda belirlenen süreler içerisinde başvurularını yapmaları gerekmektedir. Süresi içerisinde başvuru yapmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

https://ssi.tesmer.org.tr/Candidate/MyApplications/Information/723

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ